Selamat Hari Anak Internasional

Ditetepake Hari Anak Internasional ana hubungane karo pembantaian Lidice, pembantaian sing kedadeyan nalika Perang Donya II.Ing tanggal 10 Juni 1942, fasis Jerman nembak lan mateni luwih saka 140 warga lanang sing umure luwih saka 16 taun lan kabeh bayi ing desa Lidice Ceko, lan ngirim wanita lan 90 bocah menyang kamp konsentrasi.Omah-omah lan bangunan ing desa kasebut diobong, lan desa sing apik dirusak dening fasis Jerman kaya mangkene.Sawisé pungkasan Perang Donya II, ekonomi ing saindhenging donya nandhang sungkowo, lan ewu buruh padha nganggur lan urip keluwen lan kadhemen.Kahanan bocah-bocah luwih elek, sawetara kena penyakit infèksius lan tiwas ing kelompok;liyane dipeksa dadi buruh bocah, nandhang sangsara, lan urip lan uripe ora bisa dijamin.Kanggo nangisi pembantaian Lidice lan kabeh bocah sing tiwas ing perang ing donya, kanggo nglawan pembunuhan lan peracunan bocah-bocah, lan kanggo nglindhungi hak-hak anak, ing November 1949, Federasi Internasional Wanita Demokrat nganakake rapat dewan ing Moskow. , lan wakil-wakil saka macem-macem negara nesu mbabarake Kejahatan mateni lan meracuni bocah-bocah dening imperialis lan reaksioner saka macem-macem negara.Kanggo nglindhungi hak-hak kaslametan, perawatan kesehatan lan pendidikan bocah-bocah ing saindenging jagad, kanggo ningkatake urip bocah-bocah, rapat kasebut mutusake supaya tanggal 1 Juni saben taun dadi Hari Anak Internasional.

u=3004720893,956763629&fm=253&fmt=auto&app=138&f=JPEG.webp

 

Sesuk dina bocah.Muga-muga kabeh bocah seneng liburan., tuwuh kanthi sehat lan seneng!


Wektu kirim: Mei-31-2022