Asal saka Festival Perahu Naga

Festival Perahu Naga relatif akrab kanggo kita kabeh.Sawise kabeh, iku preian statutori nasional lan bakal dadi preian.Kita mung ngerti yen Festival Perahu Naga bakal dadi preian, mula apa kita ngerti asal-usul lan adat-adat Festival Perahu Naga?Sabanjure, aku bakal ngenalake asal-usul lan adat-istiadat Festival Perahu Naga.

 

Festival Perahu Naga digunakake kanggo mèngeti Qu Yuan, lan pisanan muncul ing "Xu Qi Xie Ji" lan "Jing Chu Sui Ji Ji" Dinasti Kidul.Dicritakake, sawise Qu Yuan nyemplungake awake menyang kali, wong-wong lokal langsung nunggang prau kanggo nylametake.Nalika iku, dina udan, lan prau ing tlaga padha kumpul ing tlaga kanggo nylametake awak Qu Yuan.Mula ngrembaka dadi prahu naga.Wong-wong mau ora nylametake awake Qu Yuan, lan wedi yen iwak lan udang ing kali bakal mangan awake, mula banjur mulih lan mbuwang sega menyang kali kanggo nyegah iwak lan udang mangan awak Qu Yuan.Iki mbentuk adat mangan zongzi.


Wektu kirim: Mei-28-2022